Makronky, společností velice oblíbená pochoutka. Kulatá a tak lákavě křehká. Víte, že jejich příprava je velice složitá a náročná? Pro dobrou přípravu je důležité správné vyvážení surovin, preciznost a cit pro detail. Makronky k nám na cukrářské pulty doputovaly z Francie. Tam je jejich originální původ. Skládá se ze dvou křehkých skořápek a krémové náplně. Správná textura skořápky by měla být měkká, lehce žvýkavá, bez lepení a na skus lehce křupavá. Pro makronky jsou nezbytné čtyři suroviny. Cukr, mandle, voda a bílky. S tímto málem se dají tvořit hotové zázraky.
Já, když zavítám do cukrárny a na pultě vidím tuhle dokonalost v podobě makronek, nikdy neodolám! Prostě jasná jednička mezi dezerty. Když se do nich zakousnu a mají přesně to, co mít mají, ráda se tam vracím. Buď si je beru s sebou domů do krabičky nebo si zajdeme s rodinou posedět a dáme si je k dobré kávě nebo čaji. I moje děti je milují. Mám na nich velice ráda tu rozmanitost. V kolika barvách se dají vytvořit. Kolik kreativity se do nich dá vložit. Kolik příchutí a různých náplní mohou mít.
Pokud jste z Hradce Králové nebo tudy jen projíždíte, určitě stojí za to zastavit se v jedné cukrárně a kavárně. Třeba zrovna právě na již zmiňované makronky! Mají je v nabídce společně se zákusky nebo dorty na objednávku. Svou pověst si zakládají na kvalitě. Důležité pro ně je, mít k dispozici stále čerstvé suroviny. Práce je baví a pracují s nadšením a láskou. Navíc si u nich můžeme vychutnat skvělou kávu, víno nebo třeba míchané koktejly. Mají velice krásný, útulný a nazdobený interiér. Ve stylu květin po celé stěně. Originalita, která dodává celému podniku ten správný šmrnc. Hned při příchodu nás tento design zaručeně ohromí. Pro příjemně strávenou chvilku, relaxaci a odpočinek, ideální místo a prostředí. Makronky Hradec Králové, prostě luxus.